Den utvidgade läroplikten (18 år) börjar gälla för årets niondeklassister

I och med att lagen om den utvidgade läroplikten (till 18 års ålder) träder i kraft, är den läropliktiga skyldig att söka till utbildning på andra stadiet. Den nya lagen medför även att studier på andra stadiet blir avgiftsfria. De första som omfattas av den utvidgade läroplikten är de ungdomar som går ut grundskolan i vår (2021). I situationer då den läropliktiga blir utan studieplats eller avbryter sina studier handleds hen vidare av utbildningsanordnarens eller kommunens handledningstjänster/ instanser. Här kan ni läsa mer om den utvidgade läroplikten:

Undervisnings- och kulturministeriets meddelande om den utvidgade läroplikten och skyldigheten att söka till utbildning efter åk 9:

Skyldighet att söka
.
Ladda ner • 608KB

Visa alla

Trevlig sommar!

Årsberättelsen för 2023-24 hittar du här. Läsåret 2024-25 inleds den 8 augusti 2024. Glad sommar!

Vårfest åk 1-6 och åk 7-9 lördag 1.6.2024

Bästa elever, vårdnadshavare samt personal, Detta läsår firar vi våravslutningar i Winellska skolan enligt följande: Lördagen den 1.6.2024 kl. 8.00-9.00 firar eleverna i årskurserna 1–6 våravslutning

Tillval åk 8 och 9

Broschyren för tillvalen åk 8 och 9 (2024-25) finns nu här på hemsidan: https://www.winellskaskolan.fi/tillval-ak89 Valen sker på våren i åk 7 och 8.